CAR-verzekering afbeelding

CAR-verzekering

Iedere bouwondernemer weet het: er kan zomaar iets misgaan waardoor er tijdens de bouw schade ontstaat. Denk aan: ontwerpfouten, materiaalgebreken of fouten in de uitvoering. Of aan diefstal van materialen, schade door storm en vandalisme. De CAR-verzekering biedt uitkomst.

Waarvoor bent u verzekerd?

Of u nu verantwoordelijk bent voor grote projecten, zoals wegaanleg, of kleine projecten, zoals de verbouwing van een woonhuis: u kunt niet om een Construction All Risk (CAR)-verzekering heen. U bent gedurende het hele bouwproject verzekerd en de verzekering kan worden verlengd als het project uitloopt. Ook schade die ontstaat of ontdekt wordt in de onderhoudsperiode na de bouwperiode kunt u meeverzekeren.

De CAR-verzekering kent verschillende onderdelen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u de polis prima laten aansluiten bij uw bouwactiviteiten. Wat kunt u zoal verzekeren?

Het werk

Het werk is verzekerd tegen materiële schade zoals:

  • Brandschade
  • Stormschade
  • Schade door diefstal
  • Schade door vandalisme
  • Schade door ontwerpfouten
  • Schade door constructiefouten
  • Schade door materiaalfouten

Aansprakelijkheid

Als u met uw bouwactiviteiten onopzettelijk schade veroorzaakt bij derden, kunt u daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Op uw CAR-verzekering kunt u deze aansprakelijkheid meeverzekeren.

Eigendommen van de opdrachtgever

Hieronder valt de aansprakelijkheid voor schade aan bestaande gebouwen en eigendommen van de opdrachtgever, waarbij een direct verband bestaat met de bouwactiviteiten Ook schade die door uw toedoen ontstaat aan persoonlijke eigendommen van personen die op de bouwplaats werkzaam zijn, kunt u meeverzekeren.

Hulpmaterialen

Hulpmaterialen zoals steigers, een bouwkeet, een loods en andere zaken die op de bouwplaats aanwezig zijn, kunt u ook verzekeren.

Transport

Soms zijn materialen en goederen tijdens het transport naar de bouwplaats niet verzekerd. Met de transportmodule kunt u daar alsnog voor kiezen.

Advies

Wij gaan na welke risico’s u loopt als bouwondernemer en met welke dekking binnen de CAR-verzekering u het beste af bent. We laten de verzekeringen aansluiten op eventuele andere schadeverzekeringen zoals de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven, de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de Installatie- en Montageverzekering en de Rechtsbijstandverzekering.

De premie

De CAR-verzekering is altijd maatwerk. Het is daarom niet mogelijk om een standaardpremie te noemen. De premie hangt af van onder meer:

  • Het soort bedrijf
  • Het soort projecten
  • De gekozen dekking

Gerelateerde pagina’s